Blogg for Jomar Kuvås

Blogg for Jomar Kuvås

Om min blogg

Dette er en måte å holde kontakt med mange samtidig.

Det gir også mulighet for å skrive om ting som jeg er opptatt av samt kanskje si litt om hvordan livet er i Frankrike.

Blått klart vann i bassenget

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Wed, October 22, 2014 15:29:56

Et nytt teknisk rom har blitt bygget for å romme rensesystemet for vannet i bassenget. Nå er det automatisk regulering av ph og det er installert sandrensing av vannet. Derfor blir bassenget renere og vannet klarere.

Foto: Teknisk rom ved bassenget
  • Comments(1)//blogg.kuvas.no/#post1315

Nytt teknisk rom for bassenget

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Wed, September 03, 2014 20:28:24

For å få bedre drift av bassenget har vi fått laget et nytt lite hus for rensing av vannet og bedre styrings- og kontrollsystemer for bassenget. Det blir fint. men det koster. Skal bli fint å se det i drift når vi kommer nedover i oktober.

Foto: Nytt teknisk rom


  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1305

Regn, regn og fullt basseng

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Tue, November 19, 2013 17:44:22

De siste dagene har det regnet mye, men de to siste dagene har det vært ekstraordinært. Dermed holdt vannet på å rinne over i bassenget. Dessuten skulle det komme 50 mm i løpet av natten.

Jeg kjørte derfor til Perpignan for på kjøpe en vannpumpe, for å få vannstanden ned på normalnivå. Det tok en del tid å pumpe ut vannet. Dessuten måtte jeg ta i bruk den blå slangen jeg bruker til å støvsuge bassenget om sommeren. Dermed kunne vannet slippes ut i veien.

I natt regnet det virkelig kraftig, men jeg hadde en god natt.

Gårsdagens avis hadde på forsiden et stort oppslag om nedbørsmengden og i dag er oppslaget om at nå starter skisesongen i fjellet for det er kaldt på Canigou.

Foto: Nødvendig å pumpe vann ut av bassenget og grunnen kan leses i avisen

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1177

Så er badesesongen slutt og coveret på

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Sun, November 17, 2013 21:00:35

Så er sesongen over og nå må coveret settes på plass over bassenget. Det er ganske mye som må gjøres i den forbindelse, men nå har jeg god trening og vet hvordan det skal gjøres.

Dagen før stenging: Mål verdiene for ph og salt, Rengjør bassenget og rens filteret med sprayflaske med klor. Legg i 40-50 tabletter med Chlore Choc, som er tilpasset bassenget på 40-50 kubikkmeter, Tablettene legges i skimmeren og pumpen går i 24 timer.

Dagen for stenging: Sett timeren på 1-2 timer med vannsirkulasjon i døgnet, Tøm en andel av kannen med Hiverage tilsvarende 50 kubikkmeter basseng, Legg på coveret og feste det med stropper.

I mai får vi håpe på det beste og at det er lett å få vannet rent og at vannet har riktig balanse mht ph, saltinnhold, alkalie og klor.
Foto: Bassenget stenges

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1175

Krystallklart blått vann i bassenget

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Sun, May 12, 2013 14:52:56
Endelig ble vannet helt klart og vi kunne bade. I går badet både Angelo og jeg, og i dag var alle uti en tur. For nå er vannet 20 grader.

Det viste seg at det ikke var kritisk med stabilisering av vannet fordi det fortsatt er ganske kaldt om natten.

Foto: Blått vann

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1076

Grønt basseng krever mye kjemikalier samt mange målinger

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Thu, May 09, 2013 14:20:52

Etter det store regnfallet og Sahara-sanden har det vært vanskelig å få kontroll på bassenget. Og vann er ikke bare vann når det skjer store endringer.

Man skal ha riktig pH og saltinnholdet skal være på et visst minstenivå. Så må man kontrollere alkalie- og klornivået. Dessuten må «cyanuric acid» også kalt «Stabilizer» være riktig. Dessuten påvirker disse variablene hverandre, slik at det er et vanskelig samspill. Samtidig som det tar tid før vannet justerer seg når man har tilsatt en type kjemikalier.

Alle disse variablene var aldeles for lav, og pH måtte derfor opp til 6.8 og deretter tilsatte vi alkaliemiddel. Etter hvert ble disse to størrelsene på riktig nivå og vi kunne klorsjokke vannet. Men vannet var like grønt.

Nå tror vi at dette kommer av at vi har alt for lavt «Stabilizer»-nivå slik at ikke kloren virker.

Nå har det kommet gode testpinner som viser verdien på alle disse variablene og man får alt på en og samme testpinne. Man dypper bare pinnen i bassenget og deretter kan man sammenligne den med fargeskalaen på esken. Et stort fremskritt.

I morgen må vi ta med en prøve til bassengfirmaet for å få en grundig vannkontroll. Men har vi rett i vår vurdering, må vi kanskje tappe bassenget for halvparten av vannet og fylle det på nytt. Da blir det mange liter som skal tømmes ut. Håper vi slipper.

Foto: Mye kjemikalier og tester for grønt basseng

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1075

Årets første stup uti bassenget

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Thu, April 18, 2013 22:23:05

Enda en fin dag med sol. Når vannet i bassenget i tillegg har blitt ganske bra etter rensing, var fristelsen for stor til ikke å ta et bad.

Stupte derfor uti og Liv tok bilde. Men som dere ser, mistet jeg hodet i svevet.

Etterpå stupte også Liv uti, men hun syntes det var ganske kaldt.

Foto: Den hodeløse stuper

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1063

Løftet på bassengcoveret og alt vel

SVØMMEBASSENG OG ERFARINGERPosted by Jomar Kuvås Fri, March 08, 2013 19:00:20

I fjor flommet vannet ned og pumpen var lekk. Dermed kom rensesystemet under vann og det ble en kostbar fornøyelse. Og nå har det igjen vært flere dager med regn.

Det er derfor alltid litt spennende å ta av coveret, men for å sjekk status trenger man bare ta opp en liten del av det. Det var fort gjort og alt var i orden. Ikke en dråpe i renseanlegget og vannet var klart.

Nå er det å vente til at det blir varmt i været, men det vil ta en god stund før temperaturen i vannet blir varmt nok. Nå kjentes det iskaldt ut.

Foto: Alt i orden under coveret

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1042
Next »