Blogg for Jomar Kuvås

Blogg for Jomar Kuvås

Om min blogg

Dette er en måte å holde kontakt med mange samtidig.

Det gir også mulighet for å skrive om ting som jeg er opptatt av samt kanskje si litt om hvordan livet er i Frankrike.

Vi maler og maler både hjemme og på hytta

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Wed, August 28, 2013 21:15:23

I helga var det en ny runde med maling. Denne gangen var det vindskiene på hytta og der er toppen av huset høyt. Vi forlenget stigen så langt det gikk og det var akkurat nok. Men det ble ingen hopping med stigen for å nå lengst mulig ut til siden. Tror det var en klok avgjørelse.

Men nå er det nok for i år. Resten får vente til neste år.

Foto: Stigene er på plass for maling på hytta

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1131

Eidsverket Gods – et flott sted på Bjørkelangen

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Wed, August 21, 2013 21:25:11

Dette er et ærverdig gods med en 250-årig historie, på Bjørkelangen i Aurskog Høland kommune.

Eidsverket i sin nåværende form har en historie som strekker seg tilbake til 1764. Således vil det være 250års jubileum i 2014.

På 1800-tallet var Eidsverket et av de mest betydelige industrisentra på Østlandet. På Eidsverket har det vært drevet bergverk, glassverk, spikerverk, bomullsspinneri, ljåsmie, mølle, sagbruk og kraftverk.

I 1901 ble Eidsverket overtatt av Saugbrugsforeningen. Eidsverket var adminitrasjonssentrum for Saugbrugsforeningens omfattende skogsdrift i Østfold, Akershus og Hedmark; på 1950-tallet var 350 mann ansatt i virksomheten.

Hele eiendommen og alle husene har blitt oppgradert og fremstår i dag som et moderne og hyggelig sted.

Nå har det blitt nye eiere som driver stedet som hotell og med servering for alle typer arrangement.
Foto: Hovedbygningen på Eidsverket gods, Bjørkelangen

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1128

Så kom kantarellene – Skogens gull

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Sun, August 11, 2013 21:44:30

Det har vært en utrolig fin og tørr sommer, men dermed kommer det ikke særlig med sopp. Naturligvis har Liv funnet litt langs veikanten og på noen spesielle plasser, men mye mindre enn hun vanligvis plukker.

Men nå har det kommet noen kraftige regnskurer i 3-4 dager og dermed kommer soppen. Vi gikk derfor en liten tur i dag og på noen gode steder fant vi en del sopp. Dermed ble Liv smittet av soppfeber og nå vil det bli plukket kantareller i store mengder.

Foto: Kantareller – Skogens gull

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1121

Fine sommerdager på hytta

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Tue, August 06, 2013 22:09:19
I hele juli har det vært fint vær, og så ha det gode været fortsatt inn i augusten. Da er det fint å være på hytta og ta en dukkert når det blir for varmt. Men soverommene blir veldig varme, nesten som å være i Frankrike. Men vi skal ikke klage for det har vært en utrolig fin sommer.
Ferie på hytta


  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1119

En hel uke på hytta

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Mon, July 22, 2013 22:22:43
På mandags formiddag reiste vi på hytta, og Liv ble der en hel uke, mens jeg ble til fredagen. En helt fantastisk uke med bare sol, men et par dager var det litt vind.
Vi har hatt en del diskusjoner om den store furua som står på plenen. Den er høy og nå skygger den for terrassen en stor del av dagen og en lang periode hele bryggen. Nå tror jeg Liv er på gli, men vi får se.

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1112

Markjordbær og sommer

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Mon, July 22, 2013 21:48:05
I løpet av kort tid plukket Liv alle disse markjordbærene. Er det noe som smakker og lukter mer av sommer enn markjordbær?
I tillegg plukket hun et stort beger som hun ga bort til Bente og Erik. På kvelden kom de innom til en liten matbit og litt å drikke på.
Foto: Markjordbær på stort fat


  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post1109

Fisketur til Lystjern uten napp

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Thu, June 14, 2012 22:26:50

Det var sol, men ganske kaldt om ettermiddagen. Vi fant derfor ut at vi skulle ta en tur til Lystjern som ligger helt på toppen av lia sør for hytta. Det er en bratt oppstigning og det er mange år siden vi hadde vært der oppe, så vi så frem til en hyggelig tur.

Vi grov etter mark og fikk de nedi en boks, men det var nære på at vi hadde glemt hele boksen. Men allerede i første sving kom vi på dette med markene.

Lystjern har mye sand og steinbunn og det er helt annerledes enn de andre tjernene i området. Det er derfor et fint fiskevann med mulighet for å få ørret. Men fiskelykken sto oss ikke bi og det ble ikke napp en gang. Vi ga derfor opp og begynte på hjemturen, men vi holdt litt for langt til høyre og dermed ble et par kilometer ekstra. Siden resultatet av turen var dårlig, ble det ingen dram, men et kaldt glass hvitvin. Så det ble likevel en fin avslutning på kvelden.

Foto: Venter på fiskelykke

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post909

Årets første bad er alltid kaldt, men litt sol i år

HYTTA PÅ SETSKOGPosted by Jomar Kuvås Sun, April 29, 2012 13:48:07

Jeg har en regel om at badesesongen på hytta skal begynne senest 1. mai. Det har vært kaldt hver gang, men i år hadde isen gått for et par tre uker siden. Dermed slapp jeg å stange hodet i iskanten med sår i pannen som resultat.

Men likevel var det kaldt nok, for jeg tror neppe det var mye over 5 grader etter å tatt en titt på de edlere deler av kroppen.

Men Francesco hadde fyrt opp i badstuen, så vi frøs ikke i hjel.

Foto: Selv hunden syntes det var kaldt på lappene i det kalde vannet.

  • Comments(0)//blogg.kuvas.no/#post884
Next »